Fondbolagens förening söker en jurist

[2017-06-28] Föreningen söker en ny jurist som tillsammans med övriga jurister på kansliet ska arbeta för bra regelverk och goda förutsättningar att driva fondverksamhet i Sverige.

Fondbolagens förening verkar för en sund bransch i spararnas intresse. Nöjda fondsparare är en förutsättning för en framgångsrik fondbransch. Föreningen bevakar lagstiftningsarbete med anknytning till fondbranschen, och är remissinstans nationellt och på EU-nivå. Fondbolagens förening har över 40 medlemsbolag som tillsammans förvaltar merparten av fondsparandet i Sverige. Medlemsbolagen representerar en mångfald av fondbolag av olika storlek. Föreningen har dessutom flera associerade medlemsbolag med anknytning till branschen.

Huvudsakliga ansvarsområden 

I rollen som jurist kommer du arbeta med flera olika områden inom finansiell juridik. Du kommer att ansvara för egna områden, driva och utveckla föreningens positioner i dessa, samt hantera remissarbetet med regelverksförslag. Föreningen har olika arbetsgrupper där medlemmar, och ibland andra intressenter deltar. Du ansvarar för att planera och driva arbetet i några av dessa grupper. Du arbetar nära övriga jurister och medarbetare på kansliet. 

Du kommer att arbeta med fondjuridik, men även närliggande regelverksområden som värdepappersrätt, konsumenträtt och ägarfrågor. Föreningen arbetar också med pensions- och hållbarhetsfrågor.

Föreningens kansli består av tio personer. Det innebär att arbetsuppgifterna pendlar mellan strategiska överväganden och operativa uppgifter.

Arbetslivserfarenhet / Utbildning

Du ska ha en juristutbildning samt arbetslivserfarenhet från den finansiella sektorn eller ha arbetat med relevanta uppgifter vid myndighet eller bolag. Det är meriterande att ha arbetat med fond-, konsument- eller EU-rätt.

För att lyckas i rollen måste du vara bra på att etablera relationer, såväl internt som externt. Du kan driva frågor självständigt och är van att ta ansvar för och driva projekt. Du är en mycket god skribent.

Språkkunskaper

Du har god språkbehandling på svenska och engelska i såväl tal som skrift. 

Övrigt

Du rapporterar till VD. På kansliet finns ytterligare två jurister varav en chefsjurist med huvudansvar för juridiken på föreningens kansli.

Omfattning

Heltid

Tillsvidaretjänst

Tillträde

Snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Kontakt och ansökan

För frågor om tjänsten kontakta Fredrik Nordström, VD Fondbolagens förening.

Sista ansökningsdag är 14 augusti. Ansökan skickas till:

Fredrik Pettersson, vice vd Fondbolagens förening: fredrik.pettersson@fondbolagen.se

Postadress:

Fondbolagens förening 
Stureplan 6 
114 35 Stockholm

Obs, vi undanber oss säljsamtal om annonsering eller rekryteringstjänster.

Skriv ut Tipsa om den här sidan