Är du fondspararnas nya talesperson?

[2017-12-12] Vår sparekonom går vidare till nya uppdrag. Nu söker vi en eldsjäl som är redo att ta över stafettpinnen och fortsätta racet. Vi söker dig som är en duktig pedagog, och vill sprida kunskap om fonder och fondsparande.

Talesperson

Fondbolagens förening verkar för en sund bransch i spararnas intresse. För utan nöjda fondsparare kan vi aldrig få en framgångsrik fondbransch. Redan när föreningen grundades 1979 var uppdraget att ta tillvara fondspararnas och fondbolagens gemensamma intressen. Föreningen bevakar lagstiftningsarbete med anknytning till fondbranschen och är remissinstans nationellt och på EU-nivå. I dag har Fondbolagens förening 46 medlemsbolag som tillsammans förvaltar merparten av fondsparandet i Sverige. Medlemsbolagen representerar en mångfald av fondbolag av olika storlek och från olika länder. Föreningen har dessutom många associerade medlemsbolag med anknytning till branschen. Föreningens kansli är centralt placerat i nyrenoverade lokaler i Stockholms innerstad och består av 10 personer.

Huvudsakliga ansvarsområden

Som sparekonom hos Fondbolagens förening ansvarar du för att ta spararperspektivet när det rör fonder som sparform. Du sprider engagemang och kunskap i frågor som kan röra allt ifrån sparande till bilen, resan, barnen och bostaden, såväl som sparande i fonder till pensionen privat, via tjänstepensionen eller via premiepensionen.

Du kommer att vara en publik talesperson för Fondbolagens förening, driva opinion när så behövs och du trivs i den rollen. Du planerar och tar fram beräkningar, exempel och mer omfattande studier. Till din hjälp har du interna och externa resurser. Du kan paketera innehåll på ett sätt som når ut, muntligt såväl som i olika digitala kanaler. Föreningens konsumentsajt Fondkollen.se är din hemarena och du ansvarar för blogg och innehåll där. Du kommer att samarbeta med kollegorna på föreningens kansli, men trivs även i rollen att bygga nätverk med våra medlemsbolag och andra organisationer som driver liknande frågor.

Fondbolagens förening har ett starkt engagemang i att öka kunskapen hos spararna. Bland annat genom en aktiv samverkan med Finansinspektionen och de andra aktörerna inom nätverket ”Gilla Din Ekonomi”. Föreningen är också en av huvudfinansiärerna av ”Ung privatekonomi” som inspirerar och sprider kunskap om hushållsekonomi till gymnasieungdomar. Du kommer att vara kontaktperson och även hålla i utbildningar i dessa sammanhang. Resor kan förekomma.

Föreningen har en viktig roll i att stötta medlemmarna i deras arbete kring hållbarhet. Det är ett område där vi ser att du som sparekonom har en uppgift att hitta olika sätt att hjälpa spararna att använda den hållbarhetsinformation som finns i dag.

Arbetslivserfarenhet/Utbildning

Du är samhällsintresserad, har erfarenhet av finansmarknader i vid bemärkelse och ett stort intresse för fondsparande. Erfarenhet av utbildningsverksamhet eller liknande är en bra bakgrund då du bör vara en duktig presentatör. Du är van vid mediekontakter, kan hantera sociala medier samt vår blogg i Wordpress. Du är van att jobba självständigt och kan driva projekt.

Det är bra med en akademisk utbildning inom national- eller företagsekonomi.

Du är en god stilist och behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Övrigt

På kansliet finns kommunikatörer, analytiker och jurister som du kommer att jobba tillsammans med.

Skicka gärna in din ansökan omgående då tjänsten kommer att tillsättas så snart vi hittar en lämplig person. Skriv gärna ett brev med en beskrivning av vad du har gjort tidigare, vad som lockar dig till oss och vad vi vill göra här. Bifoga CV.

Tillträde

Snarast möjligt.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid.

Kontakt och ansökan

Ansökan bör vara inne senast den 22:a januari 2018. Intervjuer görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före detta datum.

För kontakt, ansökan och frågor om tjänsten

Fredrik Nordström, vd, tfn 08 506 988 01, eller

Eva Reimers, kommunikationschef, tfn 08 506 988 06 för frågor.

Ansökan skickas till Eva Reimers, eva.reimers@fondbolagen.se

Skriv ut Tipsa om den här sidan